Ro­de ui-bie­ten­stamp met spek

Binnen een half uur op tafel, deze Hollandse stamp met bietjes en een speklapje.

(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Binnen een half uur op tafel, deze Hollandse stamp met bietjes en een speklapje. 4 personen
3 163

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapjes in 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel. Laat het bakvet zitten.
  3. Snijd de uien in halve ringen. Fruit 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bietjes toe en bak nog 4 min. mee.
  4. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Doe de aardappelen met het kookvocht terug in de pan en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de ui, bietjes en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de stamppot over borden. Serveer met de speklappen. Lekker!

variatietip:

Bestrooi de speklappen voor het bakken met 1 el kerriepoeder voor een oosters tintje.

combinatietip:

Lekker met 50 g geraspte komijnekaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 155 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Rode ui-bietenstamp met spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de ui-bie­ten­stamp met spek

1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.

2
  • 500 g speklapjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapjes in 15 min. goudbruin en gaar.

3

Neem uit de pan en houd warm onder een deksel. Laat het bakvet zitten.

4
  • 2 rode uien
  • 400 g geraspte bietjes

Snijd de uien in halve ringen. Fruit 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bietjes toe en bak nog 4 min. mee.

5

Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Doe de aardappelen met het kookvocht terug in de pan en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

6
  • 75 g rucola

Schep de ui, bietjes en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Verdeel de stamppot over borden. Serveer met de speklappen. Lekker!

variatietip:

Bestrooi de speklappen voor het bakken met 1 el kerriepoeder voor een oosters tintje.

combinatietip:

Lekker met 50 g geraspte komijnekaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.