Zalm­rol (no­ri ma­ki)

Maak indruk met deze zelfgemaakte sushi!

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans bijgerecht Maak indruk met deze zelfgemaakte sushi! 30 stuks
3 110

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bamboematje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de rijst af in een zeef onder koud stromend water tot het water bijna niet meer wit kleurt. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg 600 ml water toe en breng aan de kook. Kook de rijst met deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek, doe de deksel weer op de pan en laat 15 min. staan.
  2. Verwarm de azijn, het zout en de suiker en roer tot de suiker en zout zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal (geen metaal!). Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of een krant. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Snijd de zalm in lange repen van 1 cm breed. Wikkel het bamboematje in vershoudfolie. Leg een norivel op het matje. Verdeel er met vochtige handen een laag rijst van 1 cm dik over, maar laat 2 cm aan de bovenzijde vrij. Leg 1-2 repen zalm midden op de rijst en rol op met het matje. Plak vast met water. Maak zo nog 4 rollen. Doop een scherp mes in heet water en snijd de rollen in 6 gelijke stukken.
  4. Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

serveertip:

Deze sushi wordt vaak geserveerd met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 95 mg
Tags
Ook te zien in

Zalmrol (nori maki)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­rol (no­ri ma­ki)

1
  • 500 g sushirijst

Spoel de rijst af in een zeef onder koud stromend water tot het water bijna niet meer wit kleurt.

2
  • 600 ml kraanwater

Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg het water toe en breng aan de kook.

3

Kook de rijst met deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur.

4

Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek, doe de deksel weer op de pan en laat 15 min. staan.

5
  • 4 tl suiker
  • 6 el rijstazijn
  • 2 tl zeezout

Verwarm de azijn, het zout en de suiker en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen.

6

Schep de rijst in een lage schaal (geen metaal!). Sprenkel de dressing erover.

7

Schep om en waaier koel met een waaier of een krant. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

8
  • 150 g zalmfilet

Snijd de zalm in lange repen van 1 cm breed. Wikkel het bamboematje in vershoudfolie.

9

Leg een norivel op het matje. Verdeel er met vochtige handen een laag rijst van 1 cm dik over, maar laat 2 cm aan de bovenzijde vrij.

Tip: Druk de rijst stevig aan.

10
  • 5 norivellen

Leg 1-2 repen zalm midden op de rijst en rol op met het matje. Plak vast met water. Maak zo nog 4 rollen.

11

Doop een scherp mes in heet water en snijd de rollen in 6 gelijke stukken.

12

Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember. Bon appétit!

serveertip:

Deze sushi wordt vaak geserveerd met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.