Su­shi­rijst (sus­hi meshi)

  • bijgerecht
  • 25 personen
  • 60 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans bijgerecht 25 personen
3 146

Ingrediënten

Keukenspullen
  • waaier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rijst in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Schep in een pan met dikke bodem. Laat 10 min. staan zodat de rijst wat water opneemt.
  2. Voeg het water toe aan de rijst en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 2 min. op hoog vuur koken. Zet het vuur middelhoog en kook 5 min. Zet dan het vuur laag en kook nog 12 min. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek. Laat 15 min. staan. Door deze manier van koken laat je de rijstkorrels geleidelijk tot de kern gaar worden.
  3. Verwarm ondertussen de azijn met het zout en de suiker in een steelpan. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de rijst voorzichtig in een ruime, lage schaal en sprenkel de dressing erover.
  4. Schep de rijst voorzichtig om en waaier tijdens het omscheppen. Hierdoor krijgen de korrels een mooie glans. Verwerk de rijst als deze op kamertemperatuur is.
video

Sus­hi ma­ken

Kookles - 10:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 13 g
Tags
Ook te zien in

Sushirijst (sushi meshi)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­shi­rijst (sus­hi meshi)

1
1
  • 500 g sushirijst

Doe de rijst in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Schep in een pan met dikke bodem. Laat 10 min. staan zodat de rijst wat water opneemt.

2
2
  • 600 ml kraanwater

Voeg het water toe aan de rijst en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 2 min. op hoog vuur koken.

3
3

Zet het vuur middelhoog en kook 5 min. Zet dan het vuur laag en kook nog 12 min.

4
4

Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek. Laat 15 min. staan.

5
5

Door deze manier van koken laat je de rijstkorrels geleidelijk tot de kern gaar worden.

6
6
  • 6 el rijstazijn
  • 2 tl zeezout
  • 4 tl suiker

Verwarm ondertussen de azijn met het zout en de suiker in een steelpan. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost.

7
7

Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de rijst voorzichtig in een ruime, lage schaal en sprenkel de dressing erover.

8
8

Schep de rijst voorzichtig om en waaier tijdens het omscheppen. Hierdoor krijgen de korrels een mooie glans.

9
9

Verwerk de rijst als deze op kamertemperatuur is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.