Wok­noe­dels met gem­ber, groen­te en kip

Kleurrijk, Aziatisch en boordevol groenten.

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kleurrijk, Aziatisch en boordevol groenten. 4 personen
3 136

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in reepjes. Verhit een wok en schenk de helft van de olie erin. Roerbak de kip in 2 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout en neem uit de wok.
  2. Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat uitlekken. Schil intussen de gember en snijd de knoglook in plakjes. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.
  3. Snijd de bosui in schuine stukjes van 2 cm. Snijd de gember fijn. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de gember en knoflook 1 min. Voeg de rode ui toe en bak 2 min. mee. Doe de paprika, maiskolfjes, oestersaus en cashewnoten erbij en roerbak nog 1 min. Voeg de kip, woknoedels en bosui toe en roerbak nog 1 min. Verdeel over de kommen.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Woknoedels met gember, groente en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wok­noe­dels met gem­ber, groen­te en kip

1
1
  • 300 g kipfilet
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de kip in reepjes. Verhit een wok en schenk de olie erin. Roerbak de kip in 2 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout en neem uit de wok.

2
2
  • 248 g woknoedels
  • 2 cm verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 stuks zoete puntpaprika's

Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat uitlekken. Schil intussen de gember en snijd de knoglook in plakjes. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.

3
3
  • 3 stuks bosuien
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de bosui in schuine stukjes van 2 cm. Snijd de gember fijn. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de gember en knoflook 1 min. Voeg de rode ui toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 425 g minimaiskolfjes
  • 3 el oestersaus
  • 3 el ongezouten cashewnoten

Doe de paprika, maiskolfjes, oestersaus en cashewnoten erbij en roerbak nog 1 min. Voeg de kip, woknoedels en bosui toe en roerbak nog 1 min. Verdeel over de kommen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.