Pas­ta­gra­tin met sprui­ten en zalm

Zo lust iedereen spruitjes!

(277)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zo lust iedereen spruitjes! 4 personen
3 277

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de spruiten in water met zout 5 min.
  2. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bak de spruiten 2 min. mee. Verhit ondertussen de slagroom tot tegen de kook aan. Laat op laag vuur de helft van de kaas in de room smelten.
  3. Verwijder het vel en de graten van de zalm. Giet de pasta af en schep om met de spruiten, kaassaus en zalm. Breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de gratin in de oven in 20-25 min. goudbruin.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Pastagratin met spruiten en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­gra­tin met sprui­ten en zalm

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g volkoren penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 500 g spruitjes

Kook de spruiten in water met zout 5 min.

4
4
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bak de spruiten 2 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

6
6
  • 250 ml slagroom
  • 175 g geraspte jonge kaas

Verhit ondertussen de slagroom tot tegen de kook aan. Laat op laag vuur de helft van de kaas in de room smelten.

7
7
  • 418 g roze zalm

Verwijder het vel en de graten van de zalm.

8
8

Giet de pasta af en schep om met de spruiten, kaassaus en zalm. Breng op smaak met peper en zout

9
9

Doe het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de gratin in de oven in 20-25 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.