Pit­ti­ge rund­vlees­cur­ry

(237)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
4 237

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd in stukken. Snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 min. op hoog vuur rondom bruin.
  2. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe, verwarm al roerend ca. 1 min. Voeg de knoflook, het limoensap, de limoenrasp, vissaus, kokosmelk, suiker en het water toe. Laat het vlees op laag vuur afgedekt in 2½-3 uur gaar stoven. Breng de curry op smaak met vissaus. Snijd de koriander fijn en strooi vlak voor het serveren over de curry.

combinatietip:

Lekker met jasmijnrijst en salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige rundvleescurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge rund­vlees­cur­ry

1
1
  • 600 g doorregen runderlappen
  • 2 tenen knoflook

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd in stukken. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit.

3
3
  • 2 el olie

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 min. op hoog vuur rondom bruin.

4
4
  • 2 el rode currypasta
  • 100 ml kokosmelk

Voeg de currypasta en de kokosmelk toe, verwarm al roerend ca. 1 min.

5
5
  • 3 el vissaus
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 100 ml kraanwater

Voeg de knoflook, het limoensap, de limoenrasp, vissaus, kokosmelk, suiker en het water toe.

6
6

Laat het vlees op laag vuur afgedekt in 2½-3 uur gaar stoven.

7
7
  • 8 g verse koriander

Breng de curry op smaak met vissaus. Snijd de koriander fijn en strooi vlak voor het serveren over de curry.

combinatietip:

Lekker met jasmijnrijst en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.