Kip­pen­soep met ko­kos

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais voorgerecht 4 personen
3 119

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel en stamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Korianderblaadjes van takjes plukken en beide bewaren. Ui en knoflook pellen en in stukken snijden. Limoen uitpersen. Helft van peper met ui, knoflook en korianderstengels in keukenmachine fijnmalen, of hakken en in vijzel stampen.
  2. In pan olie verhitten. Gemalen mengsel en laos toevoegen en op laag vuur ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Vervolgens 1 dl kokosmelk toevoegen en al roerend ca. 1 minuut laten koken. Kip in pan doen en al omscheppend ca. 3 minuten verwarmen. Rest van kokosmelk, vissaus en limoensap toevoegen. Met 4 dl water aan de kook brengen en ca. 2 minuten zachtjes laten koken. Met vissaus op smaak brengen. Blaadjes koriander en rest van peperreepjes erdoor roeren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.