Au­ber­gi­ne-tofu­cur­ry

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was het citroengras (sereh) en hak het witte gedeelde van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van het mes. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes
  2. Snijd de uien in parten en de aubergine in stukken. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken.
  3. Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten al scheppend. Voeg sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe.
  4. Laat curry afgedekt op laag vuur nog ca. 10 minuten stoven. Breng curry met sojasaus op smaak en serveer met (pandan-)rijst.

Tip:

Dit gerecht smaakt nog beter als het (een dag) van te voren bereid wordt. Verwarm het gerecht in de magnetron of op een middelhoog vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aubergine-tofucurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne-tofu­cur­ry

1
1
  • 1 stengel citroengras
  • 1 pak tofu

Was het citroengras (sereh) en hak het witte gedeelde van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van het mes. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes

2
2
  • 2 rode uien
  • 2 aubergines
  • 1 groene paprika
  • 1 groene paprika

Snijd de uien in parten en de aubergine in stukken. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken.

3
3
  • 2 el olie
  • 3 el Thaise basilicumpasta
  • ½ blik kokosmelk
  • ½ tl kaneel
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 el citroensap

Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten al scheppend. Voeg sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe.

4
4
  • 2 el lichte sojasaus
  • 400 g pandanrijst

Laat curry afgedekt op laag vuur nog ca. 10 minuten stoven. Breng curry met sojasaus op smaak en serveer met (pandan-)rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.