Een­den­borst met groe­ne groen­ten en cas­hew­no­ten

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
4 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In wok arachideolie verwarmen. Eendenborsten met huidkant in olie leggen en ca. 4 minuten zachtjes bakken zodat huid smelt. Andere zijden ca. 3 minuten bakken. Eendenborsten in mooie dunne plakjes snijden (vlees is medium gaar). Vet in wok laten.Peultjes, broccoli en Spaanse peper schoonmaken en wassen. Peultjes halveren, broccoli in roosjes van ca. 3 cm verdelen en Spaanse peper in schuine reepjes snijden. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. In kom knoflook, peultjes, broccoli, Spaanse peper, cashewnoten, oestersaus, sesamolie, witte wijn en eendenborstplakjes door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en zwarte peper. In kommetje maïzena met 1 el water aanlengen. Koriander in kopje fijn knippen.
  2. In wok twee el olie met achtergebleven vet verhitten. Groenten-eend mengsel al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Maïzena toevoegen en mengsel in ca. 1 minuut laten binden. Gerecht in mooie serveerschaal scheppen en garneren met koriander. Serveren met witte rijst, komkommer en atjar tjampoer. Lekker met groene Chinese thee, droge witte wijn of koud witbier.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.