Tab­bou­leh met to­maat­jes en gei­ten­kaas

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de couscous ca. 10 min. wellen in ruim koud water. Pers de citroenen uit. Bekleed een vergiet met een kaasdoek of schone theedoek en giet de couscous af in het vergiet. Pers het overtollige vocht eruit door de punten van de doek in elkaar te draaien.
  2. Doe de couscous in een kom en schep de helft van het citroensap en de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat minstens een halfuur staan. Schep de peterselie, munt en ui door de couscous. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout en schep goed door elkaar. Maak de blaadjes sla los, was ze en sla droog. Hak de blaadjes peterselie en munt in de keukenmachine fijn. Snipper de ui. Schep de blaadjes sla op een platte schaal. Schep de tabbouleh als berg in het midden. Leg de kaasblokjes en tomaten eromheen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tabbouleh met tomaatjes en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tab­bou­leh met to­maat­jes en gei­ten­kaas

1
1
  • 200 g couscous
  • 2 citroenen

Laat de couscous ca. 10 min. wellen in ruim koud water. Pers de citroenen uit.

2
2

Bekleed een vergiet met een kaasdoek of schone theedoek en giet de couscous af in het vergiet.

3
3

Pers het overtollige vocht eruit door de punten van de doek in elkaar te draaien.

4
4
  • 8 el olijfolie

Doe de couscous in een kom en schep de helft van het citroensap en de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat minstens een halfuur staan.

5
5
  • 1 kropje little gem
  • 90 g peterselie
  • 15 g munt
  • 1 rode ui

Maak de blaadjes sla los, was ze en sla droog. Hak de blaadjes peterselie en munt in de keukenmachine fijn. Snipper de ui.

6
6

Schep de peterselie, munt en ui door de couscous. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout en schep goed door elkaar.

7
7

Schep de blaadjes sla op een platte schaal. Schep de tabbouleh als berg in het midden. Leg de kaasblokjes en tomaten eromheen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.