Me­di­ter­ra­ne oven­scho­tel met worst en pu­ree

De Hollandse en Spaanse keuken gaan prima samen. Probeer deze aardappelpuree met Spaanse worst.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(291)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De Hollandse en Spaanse keuken gaan prima samen. Probeer deze aardappelpuree met Spaanse worst. 4 personen
3 291

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. met weinig water en zout gaar. Snijd de worst in stukjes van ca. 2 cm, de uien in ringen en de paprika in repen.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan en bak de worst 3 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Doe de paprika erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Indien je elektrisch of op inductie kookt, kun je de puree op de laagste stand laten drogen. Verhit ondertussen de melk in een steelpannetje. Pureer de aardappelen met de pureestamper of pureeknijper. Klop met een garde de melk en de boter erdoor totdat de puree dik vloeibaar en glad is.
  4. Schep het worst-groentemengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven totdat de puree goudbruin is.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane ovenschotel met worst en puree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne oven­scho­tel met worst en pu­ree

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. met weinig water en zout gaar.

2
2
  • 290 g Catalaanse braadworsten
  • 3 uien
  • 2 rode paprika's

Snijd de worst in stukjes van ca. 2 cm, de uien in ringen en de paprika in repen.

3
3

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

4
4

Verhit een hapjespan en bak de worst 3 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Doe de paprika erbij en bak 2 min. mee.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el Provençaalse kruiden

Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.

6
6

Giet de aardappelen af en laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen.

Tip: Indien je elektrisch of op inductie kookt, kun je de puree op de laagste stand laten drogen.

7
7
  • 100 ml halfvolle melk

Verhit ondertussen de melk in een steelpannetje. Pureer de aardappelen met de pureestamper of pureeknijper.

8
8
  • 25 g boter

Klop met een garde de melk en de boter erdoor tot de puree dik vloeibaar en glad is.

9
9

Schep het worst-groentemengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven totdat de puree goudbruin is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.