Fran­se aard­ap­pel-kaaspu­ree

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
4 89

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureeknijper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. met weinig water en zout gaar.
  2. Giet af en laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Indien u elektrisch of op inductie kookt, kunt u de puree op de laagste stand laten drogen. Pureer de aardappelen met de pureeknijper.
  3. Voeg de knoflook en kaas in delen toe. Roer met een houten lepel totdat de puree dik vloeibaar en glad is. Roer op het laatste moment de boter erdoor. Breng op smaak met peper.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.