Pit­ti­ge ge­bak­ken gar­na­len

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 13 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Garnalen in ca. 20 minuten op kamertemperatuur laten komen. Knoflook pellen en fijnhakken. Koriander in kopje fijn knippen.
  2. In koekenpan olie verhitten. Knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Chilipoeder, komijn en gember erdoor mengen en enkele seconden mee fruiten. Garnalen door knoflook-kruidenmengsel scheppen en al omscheppend 2 à 3 minuten op matig vuur bakken tot ze door en door warm zijn. Op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af koriander erdoor scheppen. Overdoen in ondiep schaaltje.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.