Pa­pri­ka en kip in oos­ter­se ho­ning­saus

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 95

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Snijd de bosui in lange schuine plakjes. Halveer de amandelen. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Schep de helft van de ketoembar en de helft van de gemberpoeder erdoor.
  2. Verhit een wok of grote braadpan op matig hoog vuur. Rooster de amandelhelften al omscheppend licht goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de wok. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de kipreepjes in ca. 2 min. rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.
  3. Verhit de rest van de olie en roerbak de paprikareepjes op hoog vuur in 2-3 min. knapperig gaar. Bak de bosui ca. 30 sec. mee en temper het vuur. Schep de rest van de ketoembar en de rest van de gemberpoeder door de paprika. Voeg de kip, amandelen, honing, sojasaus, sherry en het water toe. Breng het al roerend aan de kook.

combinatietip:

Lekker met rijst of mie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Paprika en kip in oosterse honingsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka en kip in oos­ter­se ho­ning­saus

1
1
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 2 bosuien
  • 45 g garneeramandelen

Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Snijd de bosui in lange schuine plakjes. Halveer de amandelen.

2
2
  • 300 g kipfilet
  • ½ tl gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ tl gemberpoeder (djahé)

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Schep de koriander en gemberpoeder erdoor.

3
3

Verhit een wok of grote braadpan op matig hoog vuur. Rooster de amandelhelften al omscheppend licht goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de wok.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in de wok en roerbak de kipreepjes in ca. 2 min. rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie en roerbak de paprikareepjes op hoog vuur in 2-3 min. knapperig gaar.

6
6
  • ½ tl gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ tl gemberpoeder (djahé)

Bak de bosui ca. 30 sec. mee en temper het vuur. Schep de koriander en gemberpoeder door de paprika.

7
7
  • 2 el honing
  • 3 el sojasaus
  • 2 el droge sherry
  • 2 el kraanwater

Voeg de kip, amandelen, honing, sojasaus, sherry en het water toe. Breng het al roerend aan de kook.

combinatietip:

Lekker met rijst of mie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.