Wit­lofstamp­pot met peer

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 83

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de onderkant van het witlof en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in repen.
  2. Meng 2 el olie, de kaneel en peper en zout naar smaak. Bestrijk de karbonades ermee en bak ze in de grillpan in 6 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in schijfjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak het witlof 1 min. Voeg de peer en tijm toe aan het witlof en bak nog 1 min.
  4. Giet de aardappelen af en vang een kopje vocht op. Stamp ze met wat kookvocht tot puree. Schep het mengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de karbonades.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.