Pak­soi­stamp­pot

Aziatische smaakmakers op z’n Hollands gestampt.

(261)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Aziatische smaakmakers op z’n Hollands gestampt. 4 personen
4 261

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de paksoi in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar en giet af. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip in 5 min. gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de rode peper 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min.
  4. Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Stamp de aardappelen en kokosmelk met de pureestamper tot puree. Schep de paksoi erdoor. Serveer met de kip erop en bestrooi met het sesamzaad.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Paksoistamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pak­soi­stamp­pot

1
  • 1 rode peper
  • 500 g paksoi

Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de paksoi in reepjes.

Tip: Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten van de rode peper zitten.

2
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes.

3
  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar en giet af.

4
  • 1 el sesamzaad

Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5
  • 2 el arachideolie
  • 4 el ketjap manis

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip in 5 min. gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.

6

Verhit de olie in de wok en bak de rode peper 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min.

7
  • 200 ml kokosmelk

Verwarm de kokosmelk in een steelpan.

8

Stamp de aardappelen en kokosmelk met de pureestamper tot puree.

9

Schep de paksoi erdoor. Serveer met de kip erop en bestrooi met het sesamzaad. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.