Prei­koek­jes

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 16 personen
4 82

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peper in stukjes. Verhit 5 el olie in een koekenpan en bak de peper, prei, gemalen koriander en komijn op matig vuur in 10 min. gaar. Breng royaal op smaak met peper en zout.
  2. Pureer met de staafmixer de yoghurt, knoflook, verse koriander en 1 bakje peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Zet koud weg.
  3. Klop het eiwit stijf in een kom. Roer in een andere kom de dooiers, het meel, 100 ml water en 1 bakje peterselie met een garde tot glad beslag. Voeg toe aan de prei. Spatel het eiwit erdoor.
  4. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de helft van het beslag in 8 porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de olie en het beslag. Serveer koud of warm met de yoghurtdip.
video

Ei­wit klop­pen

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.