Bie­ten­soep met ap­pel

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 108

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de biet, knolselderij en appel in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de knolselderij toe en bak 6 min. mee. Schep de biet en appel erdoor en bak nog 1 min. Voeg de bouillon met 4 takjes peterselie toe aan het bietenmengsel. Breng aan de kook. Laat op laag vuur afgedekt 15 min. koken.
  2. Snijd de rest van de peterselie fijn. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en schep er 1 el zure room op. Maak met een vork een spiraal. Bestrooi met de peterselie en munt.

Tip:

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op middelhoog vuur. Voeg voor het serveren het zure room, peterselie en munt toe.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.