Zoe­te ui­en­piz­za

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 133

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ris de helft van de blaadjes van de tijmtakjes. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de ui op hoog vuur 3 min. Zet het vuur laag, voeg tijm, zout en peper toe. Bak 15 min. Schep regelmatig om.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Trek het pizzadeeg iets groter uit (of gebruik een deegroller). Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tonijn erover. Bestrooi met peper. Verdeel de gebakken ui erover en bak de pizza in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Leg de tomaten in een schaal. Klop een dressing van 3 el vocht uit het potje zilveruitjes, 2 el olie en zout naar smaak. Verdeel de zilveruitjes over de tomaten en bestrooi met het basilicum. Besprenkel met de dressing. Garneer de pizza met de rest van de tijm. Serveer met de salade.

Tip:

U kunt de tomatensaus uit de pizzakit door vleesjus of groentesoep roeren.

video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.