Bie­ten­cous­cous met kip en wit­te kaas

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 135

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous met zout naar smaak in een grote schaal. Schenk er 250 ml kokend water bij en laat de couscous 10 min. afgedekt wellen.
  2. Bestrooi ondertussen de kip met peper en zout. Verhit 2/6 van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Snijd de bietjes in blokjes van 1 x 1 cm.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de couscous om met de kip, 4/6 van de olie, het rasp, sap, de peterselie en kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schep tot slot de bietjes erdoor.

Tip:

Witte kaas is ook lekker op een bruine boterham met een plakje tomaat.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bietencouscous met kip en witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­cous­cous met kip en wit­te kaas

1
1
  • 300 g couscous
  • 250 ml kraanwater

Doe de couscous met zout naar smaak in een grote schaal. Kook het water, schenk het bij de couscous en laat de couscous 10 min. afgedekt wellen.

2
2
  • 300 g kipfilet
  • 2 el olijfolie

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. goudbruin en gaar.

3
3
  • 500 g gekookte bieten

Snijd de bietjes in blokjes van 1 x 1 cm.

4
4
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

5
5
  • 20 g platte peterselie
  • 4 el olijfolie
  • 100 g witte kaasblokjes

Snijd de peterselie fijn. Schep de couscous om met de kip, de olie, het rasp, sap, de peterselie en kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.