Tuin­bo­nen­bur­ger

Vegetarische burger, zo uit de hand te eten. De komijn, kurkuma en koriander zorgen voor extra veel smaak.

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Vegetarische burger, zo uit de hand te eten. De komijn, kurkuma en koriander zorgen voor extra veel smaak. 4 personen
3 97

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • vijzel
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd de knoflook fijn. Rooster het komijnzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen en maal kort in de vijzel.
  2. Verhit 1 el olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat afkoelen en duw het vocht eruit. Snijd fijn. Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Giet af, spoel koud onder stromend water en dubbeldop ze. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook in 15 min. gaar en giet af.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  4. Stamp de aardappelen met het komijnzaad, 2 el olie, tuinbonen, rode peper, knoflook, gemalen kurkuma en gemalen koriander tot puree.
  5. Klop het ei los. Snijd de koriander grof en voeg deze met de spinazie, paneermeel, het ei, peper en eventueel zout toe. Vorm met natte handen 8 gelijke burgers. Leg 30 min. afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit 5 el olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. goudbruin. Keer halverwege. Bak ondertussen de shoarmabroodjes 4 min. in de oven. Snijd de broodjes open en vul ze met de rucola en de burgers.

serveertip:

Lekker met 1 el Griekse yoghurt met wat kurkuma.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 110 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Tuinbonenburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tuin­bo­nen­bur­ger

1
  • 350 g vastkokende aardappelen
  • 2 tenen knoflook

Schil de aardappelen en snijd de knoflook fijn.

2
  • 1½ el komijnzaad

Rooster het komijnzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen en maal kort in de vijzel.

3
  • 1 el olijfolie
  • 150 g spinazie

Verhit de olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat afkoelen en duw het vocht eruit. Snijd fijn.

4
  • 600 g tuinbonen

Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Giet af, spoel koud onder stromend water en dubbeldop ze.

5

Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook in 15 min. gaar en giet af.

6
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

7
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)

Stamp de aardappelen met het komijnzaad, de olie, tuinbonen, rode peper, knoflook, gemalen kurkuma en gemalen koriander tot puree.

8
  • 1 ei
  • 15 g koriander
  • 40 g paneermeel

Klop het ei los. Snijd de koriander grof en voeg deze met de spinazie, paneermeel, het ei, peper en eventueel zout toe.

9

Vorm met natte handen 8 gelijke burgers. Leg 30 min. afgedekt in de koelkast.

10

Verwarm de oven voor op 225 °C.

11
  • 5 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. goudbruin. Keer halverwege.

12
  • 8 shoarmabroodjes groot
  • 75 g rucola

Bak ondertussen de shoarmabroodjes 4 min. in de oven. Snijd de broodjes open en vul ze met de rucola en de burgers. Bon appétit!

serveertip:

Lekker met 1 el Griekse yoghurt met wat kurkuma.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.