Groen­te­cous­cous met ge­gril­de kip

(306)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 306

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime schaal en meng het zout erdoor. Schenk het kokende water erover en laat 4 min. wellen. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Klop een dressing van 3 el olie, het citroensap, de helft van het basilicum en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de courgette in halve plakjes en de tomaat in partjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de courgette 3 min. Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Schep de tomaat erdoor en bak 5 min. op laag vuur.
  3. Doe de couscous met de rest van het basilicum erbij, schep om en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kip in plakken, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 6 min. gaar. Keer halverwege. Verdeel de couscous en kip over borden. Serveer met de basilicumdressing.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Groentecouscous met gegrilde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­cous­cous met ge­gril­de kip

1
1
  • 250 g couscous
  • 1 tl zout
  • 400 ml kokend water

Doe de couscous in een ruime schaal en meng het zout erdoor. Schenk het kokende water erover en laat 4 min. wellen.

2
2
  • 15 g basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap

Snijd de basilicumblaadjes fijn. Klop een dressing van de olie, het citroensap, de helft van het basilicum en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 2 el olijfolie

Snijd de courgette in halve plakjes en de tomaat in partjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette 3 min.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Schep de tomaat erdoor en bak 5 min. op laag vuur.

5
5

Doe de couscous met de rest van het basilicum erbij, schep om en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 300 g kipfilet
  • 2 el olijfolie

Snijd de kip in plakken, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 6 min. gaar. Keer halverwege.

7
7

Verdeel de couscous en kip over borden. Serveer met de basilicumdressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.