Aard­ap­pelo­me­let met to­ma­ten

(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 163

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 5 min. in water met zout.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de prei 5 min. Voeg de aardappelen toe en bak 2 min. mee. Klop de eieren los met de ricotta en peper en zout. Schenk in de pan. Leg de tomaten erop met de snijkant naar boven.
  3. Zet het vuur laag en bak de aardappelomelet met een deksel op de pan 15-20 min. tot de bovenkant is gestold. Besprenkel ondertussen de slablaadjes met de rest van de olie en peper en zout.
  4. Snijd de aardappelomelet in punten en verdeel over 4 borden. Serveer met de sla.

Tip:

U kunt de aardappelomelet 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in ca. 15 min. in de oven op 190 °C. De aardappelomelet is koud ook lekker.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.