Zoet­zu­re kip met boon­tjes

Je wokt de groenten maar kort, dus blijven ze lekker knapperig.

(208)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je wokt de groenten maar kort, dus blijven ze lekker knapperig. 4 personen
3 208

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in reepjes. Maak de boontjes schoon.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip 3 min. Voeg de paprika toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.
  3. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip en sperziebonen erbij. Bestrooi met de pinda's.

variatietip:

Woksaus smaakt ook lekker door runderreepjes of garnalen.

variatietip:

Voeg tegelijk met de woksaus 1 schaal verse mangoblokjes (250 g) toe voor een extra zoet accent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zoetzure kip met boontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zu­re kip met boon­tjes

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 1 zak paprikamix
  • 500 g sperziebonen

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in reepjes. Maak de boontjes schoon.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g kipfiletreepjes
  • 200 ml woksaus sweet & sour

Verhit de olie in een wok en roerbak de kip 3 min. Voeg de paprika toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.

3
3
  • 3 el gezouten pinda's

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip en sperziebonen erbij. Bestrooi met de pinda's.

variatietip:

Woksaus smaakt ook lekker door runderreepjes of garnalen.

variatietip:

Voeg tegelijk met de woksaus 1 schaal verse mangoblokjes (250 g) toe voor een extra zoet accent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.