Pen­ne met worst en prei

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 106

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof. Snijd de worstjes in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chipolata 4 min. Voeg de prei toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de penne om met het worst-preimengsel en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de walnoten en de kaas.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Penne met worst en prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met worst en prei

1
1
  • 300 g volkoren penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 el walnoten

Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof.

3
3
  • 300 g runderchipolataworstjes
  • 3 el olijfolie

Snijd de worstjes in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chipolata 4 min.

4
4
  • 600 g preien

Was de prei en snijd in halve ringen. Voeg de prei toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 75 g Grana Padano

Schep de penne om met het worst-preimengsel en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de walnoten en de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.