Me­at­lo­af met no­ten

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 198

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, braadslee (20 x 25 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Week het brood 2 min. in de melk. Meng met een lepel het brood met de eieren door het gehakt. Kneed de pijnboompitten, pistachenoten en 1/2 van de bosui erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vorm er een brood van en leg in een met bakpapier beklede braadslee. Bak in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  2. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten voordat je het aansnijdt. Serveer met de chutney en de rest van de bosui.

Tip:

U kunt de meatloaf 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer koud of verwarm in ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 160 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.