Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met het gehakt, de ricotta, kruiden, 1 teen knoflook, peper en zout. Vorm met natte handen 12 balletjes. Druk een beetje plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 15-20 min. gaar in het midden van de oven.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in water in 8 min. beetgaar. Giet af en besprenkel met het citroensap. Schep om met de olijven, 1 teen knoflook, peper en zout.
  3. Kook ondertussen de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gnocchi, gehaktballetjes en bonen over 4 borden.
video

Hoe moet je bal­le­tjes rol­len?

Allerhande kids - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.