Chi­li­wrap

Yes, we eten Mexicaans! Iedereen in huis smult van deze wraps met bonen, mais en kruiden.

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Yes, we eten Mexicaans! Iedereen in huis smult van deze wraps met bonen, mais en kruiden. 4 personen
3 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 3 min. samen met het paprikapoeder en de komijn. Snijd de paprika in stukjes. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Doe de mais en bonen met tomatensaus erbij en laat de chili op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verpak de tortilla's in magnetronfolie en verwarm 3 min. op vol vermogen (700 watt). Leg een tortilla op een bord en schep er wat chili op. Voeg toppings naar keuze toe. Rol de tortilla op tot wrap.

variatietip:

Toppings: tortillachips (zak 150 g, naturel of nacho cheese), gebakken Hollandse rundergehaktballetjes (schaal 360 g), geraspte cheddar Tophat 48+ (kaas, stukje 150 g), salsasaus mild (potje 300 g)

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Chiliwrap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li­wrap

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 paprikamix

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 3 min. samen met het paprikapoeder en de komijn. Snijd de paprika in stukjes. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee.

2
2
  • 1 blik maiskorrels
  • 840 g witte bonen in tomatensaus

Doe de mais en bonen met tomatensaus erbij en laat de chili op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 8 tortilla's

Verpak de tortilla's in magnetronfolie en verwarm 3 min. op vol vermogen (700 watt). Leg een tortilla op een bord en schep er wat chili op. Voeg toppings naar keuze toe. Rol de tortilla op tot wrap.

variatietip:

Toppings: tortillachips (zak 150 g, naturel of nacho cheese), gebakken Hollandse rundergehaktballetjes (schaal 360 g), geraspte cheddar Tophat 48+ (kaas, stukje 150 g), salsasaus mild (potje 300 g)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.