Aard­ap­pel­pu­ree

Voor de lekkerste fluwelige puree heb je maar 4 ingrediënten nodig.

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Voor de lekkerste fluwelige puree heb je maar 4 ingrediënten nodig. 4 personen
2 126

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen. Halveer de grotere aardappelen, dan zijn ze allemaal tegelijk gaar. Kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Giet de aardappelen af en zet de pan op een warmhoudplaatje op laag vuur. Laat ca. 2 min. drogen. Hoe minder vocht er in de aardappelen zit, hoe luchtiger de puree wordt.
  2. Laat de pan op het warmplaatje staan en stamp de aardappelen zo fijn mogelijk met een pureestamper. Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje. Klop met een garde de melk door de puree tot deze glad is.
  3. Roer de boter en geraspte nootmuskaat erdoor, peper en zout naar smaak. Serveer direct, want een luchtige puree stort gemakkelijk in.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen. Halveer de grotere aardappelen, dan zijn ze allemaal tegelijk gaar. Kook ze in 20 min. in water met zout gaar.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2

Giet de aardappelen af en zet de pan op een warmhoudplaatje op laag vuur. Laat ca. 2 min. drogen.

Tip: Hoe minder vocht er in de aardappelen zit, hoe luchtiger de puree wordt.

3
3
  • 100 ml halfvolle melk

Laat de pan op het warmplaatje staan en stamp de aardappelen zo fijn mogelijk met een pureestamper. Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje.

Tip: Gebruik voor grove puree een pureestamper en voor fijne puree een pureeknijper.

4
4

Klop met een garde de melk door de puree tot deze glad is.

5
5
  • 25 g boter
  • 1 mespunt nootmuskaat

Roer de boter en geraspte nootmuskaat erdoor, peper en zout naar smaak. Serveer direct, want een luchtige puree stort gemakkelijk in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.