Bie­ten­car­p­ac­cio

De vegetarische variant van de klassieke carpaccio met een heerlijke honing-mosterddressing.

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De vegetarische variant van de klassieke carpaccio met een heerlijke honing-mosterddressing. 4 personen
3 111

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop een dressing van de wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing.
  2. Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes, kaasschaaf of plakjesrasp.
  3. Leg de plakjes biet dakpansgewijs op de borden en besprenkel met de dressing. Verdeel de rucola over de bietencarpaccio.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bietencarpaccio

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­car­p­ac­cio

1
1
  • 1 el rodewijnazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl dijonmosterd
  • 1 tl honing

Klop een dressing van de wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing.

2
2
  • 500 g gekookte bieten

Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes, kaasschaaf of plakjesrasp.

3
3
  • 40 g rucola

Leg de plakjes biet dakpansgewijs op de borden en besprenkel met de dressing. Verdeel de rucola over de bietencarpaccio.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.