Ge­ma­ri­neer­de aard­bei­en met zoe­te room­kaas in schelp

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 50

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Grote exemplaren halveren. In kom likeur, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroenrasp en aardbeien door elkaar scheppen. Roomkaas met suiker, rest van citroensap en -rasp fijnprakken. Slagroom erdoor mengen en met mixer roomkaasmengsel stijfkloppen. Deegschelpen vullen met roomkaasmengsel. Aardbeien hoog over vulling verdelen. Beetje marinadevocht van aardbeien erover sprenkelen. Bestrooien met poedersuiker en garneren met munt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.