Ge­vul­de pa­pri­ka's

Wie hier nog het meest van smullen? De kinderen! En dan krijgen ze ook nog ongemerkt wat groente binnen.

(150)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wie hier nog het meest van smullen? De kinderen! En dan krijgen ze ook nog ongemerkt wat groente binnen. 4 personen
3 150

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de paprika's. Snijd van de bovenkant de kapjes af en bewaar deze. Hol de paprika's uit.
  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper intussen de ui. Verhit de olie in een pan en bak de spekblokjes in ca. 3 min. knapperig. Voeg de ui toe fruit ca. 3 min. zachtjes.
  3. Voeg de tomatenblokjes, kruiden en chilisaus toe. Kook ca. 5 min. zachtjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm intussen in de oven de paprika met kapje ca. 5 min.
  4. Schep de tagliatelle door de saus. Draai met een vork torentjes van de tagliatelle, vul de paprika's ermee en dek af met de kapjes. Maak van de rest van de tagliatelle nestjes op de borden en serveer hierop de paprika's.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde paprika's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka's

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

2
2
  • 4 rode paprika's

Was de paprika's. Snijd van de bovenkant de kapjes af en bewaar deze. Hol de paprika's uit.

3
3
  • 300 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 250 g spekreepjes

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper intussen de ui. Verhit de olie in een pan en bak de spekblokjes in ca. 3 min. knapperig. Voeg de ui toe fruit ca. 3 min. zachtjes.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tl pizzakruiden
  • 2 el chilisaus

Voeg de tomatenblokjes, kruiden en chilisaus toe. Kook ca. 5 min. zachtjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm intussen in de oven de paprika met kapje ca. 5 min.

5
5

Schep de tagliatelle door de saus. Draai met een vork torentjes van de tagliatelle, vul de paprika's ermee en dek af met de kapjes. Maak van de rest van de tagliatelle nestjes op de borden en serveer hierop de paprika's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.