Sa­la­de met ti­la­pia­fi­let

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
2 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Tilapiafilets in lengte halveren, bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Vis ca. 15 min. laten intrekken. Intussen knoflook pellen en fijnsnipperen. Peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Tilapiafilets droogdeppen met keukenpapier. In koekenpan 3 el olie verhitten en tilapiafilets in 3 à 4 min. licht bruinbakken. Halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Komkommer, paprikablokjes en uiringen uit slapakket nemen, sla tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Laurierblaadje en pimentkorrels uit inmaakkruiden nemen, pimentkorrels met bolle kant van lepel pletten. In pan azijn aan de kook brengen. Knoflook, peper, paprika, ui, laurier en pimentkorrels ca. 3 min. zachtjes koken (= marinade). Komkommer met rest van olie door marinade scheppen en over vis verdelen. Vis afgedekt ca. 24 uur in koelkast zetten.
  2. Laurier uit marinade verwijderen. Sla over vier borden verdelen. Cherrytomaatjes halveren en op sla leggen. Tilapiafilets op sla leggen. Groenten en marinade over vis verdelen. Serveren met stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.