Ti­la­pia­fi­let met aman­del­korst en man­gosal­sa

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mango schillen en in blokjes snijden. Bosuitjes in smalle ringetjes snijden. Peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Mango-blokjes, bosuitjes, peperreepjes en 2 eetlepels citroensap door elkaar scheppen. Tot gebruik in de koelkast zetten.
  2. Tilapiafilets bestrooien met zout en peper. Rest van citroensap erover schenken en ca. 15 minuten laten intrekken. Amandelschaafsel met deegroller fijnmaken. Vis droogdeppen met keukenpapier. In kom ei, 2 eetlepels water en sojasaus door elkaar roeren. Vis door eimengsel halen, dan door amandelenschaafsel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met amandelschaafsel. In anti-aanbakpan olie verhitten. Tilapiafilets op matig vuur ca. 5 minuten bakken. Halverwege keren. Vis over vier borden verdelen en mangosalsa ernaast leggen. Serveren met rijst en groene salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.