Stamp­pot zo­mer­prei, litt­le gem en tau­gé

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.In grote pan met water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Prei schoonmaken en wassen.Witte en lichtgroene deel van prei in smalle ringen snijden.Prei laatste 6 à 8 minuten met aardappels mee koken.Little gem wassen en harde kern wegsnijden.Elke krop in fijne reepjes snijden. Taugé wassen en lange stukjes halveren.Aardappels en prei afgieten. In magnetron of pan melk verhitten.Met pureestamper prei en aardappels fijnmaken.Melk en boter erdoor scheppen.Sla en taugé erdoor scheppen en stamppot al omscheppend ca. 1 minuut doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.Lekker met kalfspaupiette of vegetarische balletjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.