Gar­na­len­cock­tail

Een garnalencocktail scoort altijd goed. Het ziet er chic uit, maar staat eigenlijk zo op tafel.

(453)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Een garnalencocktail scoort altijd goed. Het ziet er chic uit, maar staat eigenlijk zo op tafel. 4 personen
3 453

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom half stijf in een kom. Schep de mayonaise, tomatenketchup en whiskey erdoor. Breng de cocktailsaus op smaak met enkele druppels citroensap, peper en eventueel zout.
  2. Spoel de garnalen onder koud stromend water af en laat goed uitlekken. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Was de sla en laat goed uitlekken.
  3. Verdeel de sla over de coupes. Schep een bergje garnalen in het midden en de cocktailsaus erover. Garneer elke cocktail met een snufje chilipoeder op de saus en wat peterselie.

variatietip:

Met ananas en kerriesaus:Vervang 100 g van de garnalen door 100 g verse ananas in kleine stukjes en 1 bosuitje in dunne ringetjes. Vervang het chilipoeder en de tomatenketchup door 1 eetlepel milde kerriepoeder en gebruik medium dry sherry in plaats van whisky.Met surimi en mierikswortelsaus:Vervang 100 g van de garnalen door 125 g in stukjes gesneden surimiflakes en maak in de coupes een bedje van rocket slamelange. Vervang de tomatenketchup en whisky door 2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 865 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Garnalencocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cock­tail

1
1
  • ¾ dl slagroom
  • 1 dl mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el whisky

Klop de slagroom half stijf in een kom. Schep de mayonaise, tomatenketchup en whiskey erdoor.

2
2
  • 1 tl citroensap

Breng de cocktailsaus op smaak met de citroensap, peper en eventueel zout.

3
3
  • 300 g Hollandse garnalen
  • 100 g ijsbergsla

Spoel de garnalen onder koud stromend water af en laat goed uitlekken. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Was de sla en laat goed uitlekken.

4
4

Verdeel de sla over de coupes. Schep een bergje garnalen in het midden en de cocktailsaus erover.

5
5
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 3 takjes peterselie

Garneer elke cocktail met een snufje chilipoeder op de saus en wat peterselie.

variatietip:

Met ananas en kerriesaus:Vervang 100 g van de garnalen door 100 g verse ananas in kleine stukjes en 1 bosuitje in dunne ringetjes. Vervang het chilipoeder en de tomatenketchup door 1 eetlepel milde kerriepoeder en gebruik medium dry sherry in plaats van whisky.Met surimi en mierikswortelsaus:Vervang 100 g van de garnalen door 125 g in stukjes gesneden surimiflakes en maak in de coupes een bedje van rocket slamelange. Vervang de tomatenketchup en whisky door 2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.