Kal­koen ge­vuld met pad­den­stoe­len

Traditioneel lekker, deze goedgevulde kalkoen. Zo maak je zeker indruk bij het kerstdiner.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 2 u. 15 min. oventijd
(398)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Traditioneel lekker, deze goedgevulde kalkoen. Zo maak je zeker indruk bij het kerstdiner. 6 personen
3 398

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Snijd de paddenstoelen fijn en hak de walnoten grof. Snijd het brood in stukjes. Snijd 4 gepelde tenen knoflook fijn en meng met de paddenstoelen, noten, brood, tijm en 2 el olie. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Vul de holte van de kalkoen met het mengsel.
  3. Smelt de boter in een steelpan. Laat van het vuur af 5 min. afkoelen. Voeg de rest van de olie toe. Bestrijk de kalkoen met een bakkwast met het botermengsel, bestrooi met peper en bedek de borst met het spek. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Leg de ongepelde tenen knoflook eromheen.
  4. Zet de kalkoen in het midden van de oven. Bedruip elke 20 min. met een lepel van het bakvet. Braad de kalkoen ca. 135 min. Controleer na 1 1/2 uur regelmatig op gaarheid. Steek de kern- of vleesthermometer in de borst van de kalkoen. Bij 70 ºC is de kalkoen gaar.
  5. Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden. Bon appétit!

bereidingstip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

kookstaptip:

Een kern- of vleesthermometer geeft aan hoe gaar het vlees is door de temperatuur te meten in het midden van het vlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 54 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 685 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kalkoen gevuld met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen ge­vuld met pad­den­stoe­len

1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2
  • 60 g walnoten
  • 2 sneetjes witbrood
  • 200 g paddenstoelen seizoensmelange

Snijd de paddenstoelen fijn en hak de walnoten grof. Snijd het brood in stukjes.

3
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook

Snijd de gepelde tenen knoflook fijn en meng met de paddenstoelen, noten, brood, tijm en de olie.

4
  • 1 kalkoen

Verwijder het elastiek van de kalkoen. Vul de holte van de kalkoen met het mengsel.

5
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter

Smelt de boter in een steelpan. Laat van het vuur af 5 min. afkoelen. Voeg de rest van de olie toe.

6
  • 150 g gerookt ontbijtspek

Bestrijk de kalkoen met een bakkwast met het botermengsel, bestrooi met peper en bedek de borst met het spek.

7
  • 6 tenen knoflook

Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Leg de ongepelde tenen knoflook eromheen.

8

Zet de kalkoen in het midden van de oven. Bedruip elke 20 min. met een lepel van het bakvet. Braad de kalkoen ca. 135 min.

9

Controleer na 1 1/2 uur regelmatig op gaarheid. Steek de kern- of vleesthermometer in de borst van de kalkoen. Bij 70 ºC is de kalkoen gaar.

Tip: Een kern- of vleesthermometer geeft aan hoe gaar het vlees is door de temperatuur te meten in het midden van het vlees.

10

Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.

11

Bon appétit!

bereidingstip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

kookstaptip:

Een kern- of vleesthermometer geeft aan hoe gaar het vlees is door de temperatuur te meten in het midden van het vlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.