Rol­la­de met krui­den & knof­look

Vul je keuken met de geur van rozemarijn en tijm.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(218)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vul je keuken met de geur van rozemarijn en tijm. 6 personen
3 218

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de rollade in een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Prik met een puntig mes gelijkmatig inkepingen in de rollade van ca. 3 cm diep. Doe dat in de gaten van het netje zodat dit heel blijft. Snijd de rozemarijn en de tijm in takjes van 4 cm. Vul de inkepingen met de knoflook, rozemarijn en tijm. Steek eventueel overgebleven rozemarijn en tijm tussen het netje en het vlees. Bestrooi de rollade met peper en zout.
  3. Verhit de boter en olie in een ovenvaste braadpan. Braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 45 min. Bedruip halverwege met bakvet. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder eventueel het netje en snijd in plakken.

bereidingstip:

De varkensfilet rollade is tijdelijk in het assortiment in december.

video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.070 mg
Tags
Ook te zien in

Rollade met kruiden & knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rol­la­de met krui­den & knof­look

1
1
  • 1 kg varkensfiletrollade

Laat de rollade in een uur op kamertemperatuur komen.

Rollade braden

Instructievideo

04:52 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

3
3

Prik met een puntig mes gelijkmatig inkepingen in de rollade van ca. 3 cm diep. Doe dat in de gaten van het netje zodat dit heel blijft.

4
4
  • 1 bol knoflook
  • 8 g rozemarijn
  • 8 g tijm

Halveer de grote tenen knoflook. Snijd de rozemarijn en de tijm in takjes van 4 cm.

5
5

Vul de inkepingen met de knoflook, rozemarijn en tijm. Steek eventueel overgebleven rozemarijn en tijm tussen het netje en het vlees.

6
6

Bestrooi de rollade met peper en zout.

7
7
  • 50 g boter
  • 4 el olijfolie

Verhit de boter en de olie in een ovenvaste braadpan. Braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan.

8
8

Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 45 min. Bedruip halverwege met bakvet.

9
9

Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan.

10
10

Verwijder eventueel het netje en snijd in plakken.

bereidingstip:

De varkensfilet rollade is tijdelijk in het assortiment in december.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.