Rol­la­de ge­lakt met stroop

Maak er een culinaire avond van! De varkensfiletrollade wordt geserveerd met fruitstroop, spekreepjes en rozemarijn.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(203)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Maak er een culinaire avond van! De varkensfiletrollade wordt geserveerd met fruitstroop, spekreepjes en rozemarijn. 8 personen
3 203

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal het netje van de rollade en snijd het vlees overlangs door. Laat de helften aan elkaar zitten.
  2. Maal het spek en de rozemarijn in de keukenmachine in 1 min. fijn. Verdeel het mengsel over de binnenkant van het vlees en bind het vlees zo strak mogelijk op met keukentouw of met de bijgeleverde elastiekjes.
  3. Verhit de boter in een braadpan. Bak de rollade in 4 min. rondom bruin en leg in de oven. Bestrijk de rollade met de fruitstroop en bak ca. 45 min. in de oven. Bedruip halverwege met behulp van een lepel met het bakvocht. Haal uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

combinatietip:

Lekker met aardappelgratin met zoete ui.

Tip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.395 mg
Tags
Ook te zien in

Rollade gelakt met stroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rol­la­de ge­lakt met stroop

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Rollade braden

Instructievideo

04:52 min.

2
2
  • 1 kg varkensfiletrollade

Haal het netje van de rollade en snijd het vlees overlangs door. Laat de helften aan elkaar zitten.

3
3
  • 250 g magere spekreepjes
  • 2 takjes rozemarijn

Maal het spek en de rozemarijn in de keukenmachine in 1 min. fijn.

4
4

Verdeel het mengsel over de binnenkant van het vlees en bind het vlees zo strak mogelijk op met keukentouw of met de bijgeleverde elastiekjes.

5
5
  • 50 g boter

Verhit de boter in een braadpan. Bak de rollade in 4 min. rondom bruin en leg in de oven.

6
6
  • 3 el Maestrichter fruitstroop

Bestrijk de rollade met de fruitstroop en bak ca. 45 min. in de oven. Bedruip halverwege met behulp van een lepel met het bakvocht.

7
7

Haal het uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

combinatietip:

Lekker met aardappelgratin met zoete ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.