Hu­za­ren­sa­la­de

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(286)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 8 personen
3 286

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in ca. 10 min. hard. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook in een pan met weinig water en zout de aardappelen in ca. 5 min. gaar. Giet af en laat even uitdampen. Schil de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de augurken en zilveruitjes fijn. Snijd de varkensfricandeau in stukjes.
  2. Schep in een kom de aardappel, appel, augurk, zilverui, doperwten en het vlees door elkaar. Schep de azijn en de mayonaise erdoor. Breng de salade royaal op smaak met peper en zout en zet tot gebruik (ca. 1 uur) afgedekt in de koelkast.
  3. Pel de eieren en snijd elk in 8 partjes. Halveer de tomaatjes en snijd de peterselie fijn. Schep de salade als berg in het midden van een platte schaal en strijk glad. Verdeel de veldsla eromheen. Garneer met de partjes ei, cherrytomaatjes en peterselie.

variatietip:

Met zalm: in deze verfijnde huzarensalade wordt de fricandeau vervangen door 250 g gerookte zalm en de azijn door 2 el medium dry sherry. Maak kleine taartjes huzarensalade en garneer met rucola, tomaatjes en fijngesneden basilicum. Mediterraan: geef de huzarensalade een mediterraan tintje met een dressing van 1 el citroensap en 3 el olijfolie extra vierge in plaats van mayonaise. Voeg 1 rode paprika in blokjes, 4 fijngesneden zwarte olijven en wat tijm toe. Serveer in een schaal bekleed met eikenbladsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Huzarensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hu­za­ren­sa­la­de

1
1
  • 2 eieren
  • 400 g kruimige aardappelen

Kook de eieren in ca. 10 min. hard. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.

2
2

Kook in een pan met weinig water en zout de aardappelen in ca. 5 min. gaar. Giet af en laat even uitdampen.

3
3
  • 1 appel
  • 3 zoetzure augurken
  • 10 zilveruitjes

Schil de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de augurken en zilveruitjes fijn.

4
4
  • 200 g gebraden fricandeau

Snijd de varkensfricandeau in stukjes.

5
5
  • 1 el wittewijnazijn
  • 4 el mayonaise

Schep in een kom de aardappel, appel, augurk, zilverui, doperwten en het vlees door elkaar. Schep de azijn en de mayonaise erdoor.

6
6

Breng de salade royaal op smaak met peper en zout en zet tot gebruik (ca. 1 uur) afgedekt in de koelkast.

7
7
  • 8 cherrytomaten
  • 3 takjes peterselie

Pel de eieren en snijd elk in 8 partjes. Halveer de tomaatjes en snijd de peterselie fijn.

8
8

Schep de salade als berg in het midden van een platte schaal en strijk glad.

9
9
  • 75 g veldsla

Verdeel de veldsla eromheen. Garneer met de partjes ei, cherrytomaatjes en peterselie.

variatietip:

Met zalm: in deze verfijnde huzarensalade wordt de fricandeau vervangen door 250 g gerookte zalm en de azijn door 2 el medium dry sherry. Maak kleine taartjes huzarensalade en garneer met rucola, tomaatjes en fijngesneden basilicum. Mediterraan: geef de huzarensalade een mediterraan tintje met een dressing van 1 el citroensap en 3 el olijfolie extra vierge in plaats van mayonaise. Voeg 1 rode paprika in blokjes, 4 fijngesneden zwarte olijven en wat tijm toe. Serveer in een schaal bekleed met eikenbladsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.