Tofu-bit­ter­bal­len met mos­terd­saus

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 15 stuks
3 15

Ingrediënten

15 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de frituurolie tot 170 :C. Hak de tofu fijn en rasp de worteltjes. Snipper de ui en rasp de gember. Kneed in een kom tofu, wortel, ui, gember, bloem en sojasaus tot samenhangende massa. Kneed de massa tot 15 balletjes en frituur in gedeelten in 4 à 6 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Klop in een kommetje mosterd, citroensap en appeldiksap tot een sausje. Op smaak brengen met zeezout. Serveer de tofu-bitterballen warm of koud met mosterdsaus.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tofu-bitterballen met mosterdsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tofu-bit­ter­bal­len met mos­terd­saus

1
1
  • 1 pak frituurolie

Verhit de frituurolie tot 170 :C.

2
2
  • 375 g tofu
  • 2 worteltjes
  • 1 ui
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 150 g bloem
  • 5 el Japanse sojasaus

Hak de tofu fijn en rasp de worteltjes. Snipper de ui en rasp de gember. Kneed in een kom tofu, wortel, ui, gember, bloem en sojasaus tot samenhangende massa.

3
3

Kneed de massa tot 15 balletjes en frituur in gedeelten in 4 à 6 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 3 el mosterd
  • 3 el citroensap
  • 2 el appeldiksap

Klop in een kommetje mosterd, citroensap en appeldiksap tot een sausje. Op smaak brengen met zeezout.

5
5

Serveer de tofu-bitterballen warm of koud met mosterdsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.