Sis köf­te met yog­hurt­saus

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht 4 personen
3 87

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 satéprikkers of spiesen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de sjalotten. Knijp de peterselie boven een kom fijn.
  2. Meng het gehakt de sjalotten, komijn, kaneel, paprikapoeder en peterselie. Voeg naar eigen smaak de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe. Vorm van het mengsel vingerlange worstjes en rijg er steeds 2 aan de spiesen. Schenk in een kom de yoghurt. Pel de knoflook en pers boven de kom uit. Knijp de munt erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat de saus ca. 10 min. intrekken.
  3. Bekleed het rooster met aluminiumfolie en prik in met een spies. Rooster de spiesen op het aluminiumfolie op de barbecue in 10 à 15 minuten rondom bruin en gaar. Leg de broodjes in stukken even op de barbecue. Serveer het brood en de yoghurtsaus erbij.

serveertip:

Serveren met gegrilde tomaten en gegrilde Turkse pepers of tomatensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Sis köfte met yoghurtsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sis köf­te met yog­hurt­saus

1
1
  • 2 sjalotten
  • 15 g verse peterselie

Pel en snipper de sjalotten. Knijp de peterselie boven een kom fijn.

2
2
  • ½ tl komijn
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 500 g gehakt

Meng het gehakt de sjalotten, komijn, kaneel, paprikapoeder en peterselie. Voeg naar eigen smaak de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe.

3
3
  • 2½ dl Bulgaarse yoghurt
  • 2 tenen knoflook

Vorm van het mengsel vingerlange worstjes en rijg er steeds 2 aan de spiesen. Schenk in een kom de yoghurt. Pel de knoflook en pers boven de kom uit.

4
4
  • 2 takjes munt

Knijp de munt erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat de saus ca. 10 min. intrekken.

5
5

Bekleed het rooster met aluminiumfolie en prik in met een spies.

6
6
  • 4 shoarmabroodjes

Rooster de spiesen op het aluminiumfolie op de barbecue in 10 à 15 minuten rondom bruin en gaar. Leg de broodjes in stukken even op de barbecue.

7
7

Serveer het brood en de yoghurtsaus erbij.

serveertip:

Serveren met gegrilde tomaten en gegrilde Turkse pepers of tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.