Ita­li­aan­se kaas­plank

Een luxe afsluiter van een Italiaans diner.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Een luxe afsluiter van een Italiaans diner. 6 personen
3 40

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kaas ca. 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Zo komen de smaken het best tot hun recht.
  2. Breek de uitgelekte mozzarella, leg op een plank en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met zout naar smaak. Leg er de stukjes kaas naast. Serveer met de kweeperenpasta en stukken toast.

combinatietip:

Dit serveert u erbij. Kaas combineert goed met zoete smaken. Zo kunnen gedroogde vijgen, druiven, kletzenbrood (donker Oostenrijks vruchtenbrood) een mooie tegenhanger zijn voor de vaak uitgesproken smaken van de kazen. En een glaasje port smaakt heerlijk bij blauwaderkazen en harde, zilte soorten als de overjarige kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse kaasplank

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se kaas­plank

1
1

Laat de kaas ca. 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Zo komen de smaken het best tot hun recht.

2
2
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 125 g mozzarella

Breek de uitgelekte mozzarella, leg op een plank en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met zout naar smaak.

3
3
  • 130 g kweeperenpasta
  • 140 g toast
  • 185 g gorgonzola piccante 48+
  • 200 g Parmezaanse kaas

Leg er de stukjes kaas naast. Serveer met de kweeperenpasta en stukken toast.

combinatietip:

Dit serveert u erbij. Kaas combineert goed met zoete smaken. Zo kunnen gedroogde vijgen, druiven, kletzenbrood (donker Oostenrijks vruchtenbrood) een mooie tegenhanger zijn voor de vaak uitgesproken smaken van de kazen. En een glaasje port smaakt heerlijk bij blauwaderkazen en harde, zilte soorten als de overjarige kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.