Te­riy­a­k­i­spies­je

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng ze in een kom met de helft van de saus. Rijg de garnalen aan de satéprikkers.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kool in reepjes.
  3. Verhit 2 el olie in een wok. Voeg de knoflook en kool toe. Roerbak 4 min. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de spiesjes 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege en voeg de rest van de saus toe. Schep de rijst in 4 kommetjes of kopjes en keer om op 4 borden voor een mooi timbaaltje. Leg de spiesjes en kool erbij. Bestrooi de kool met de pinda's.

Tip:

Met de rest van het flesje woksaus kunt u kip teriyaki maken. Marineer de in stukjes gesneden kipfilet 10 min. in de woksaus. Roerbak en rijg ze vervolgens aan satéprikkers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.