Gar­na­len­cock­tail met gra­pe­fruit

Maak je garnalencocktail nog lekkerder met 2(!) soorten garnalen en bitterzoete grapefruit.

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Maak je garnalencocktail nog lekkerder met 2(!) soorten garnalen en bitterzoete grapefruit. 4 personen
3 139

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang zo veel mogelijk sap op.
  2. Roer de crème fraîche los met de mayonaise. Voeg het grapefruitsap en de ketchup toe. Breng op smaak met peper. Verdeel de grapefruit, veldsla en beide soorten garnalen over de glazen. Houd 4 jumbogarnalen achter voor garnering. Schep de saus in de glazen, garneer met de achtergehouden garnalen en bestrooi met peper.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Garnalencocktail met grapefruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cock­tail met gra­pe­fruit

1
1
  • 1 rode grapefruit

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit.

2
2

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang zo veel mogelijk sap op.

3
3
  • 3 el crème fraîche
  • 1 el mayonaise
  • ½ tl ketchup

Roer de crème fraîche los met de mayonaise. Voeg het grapefruitsap en de ketchup toe. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 75 g veldsla
  • 100 g jumbogarnalen
  • 125 g roze garnalen

Verdeel de grapefruit, veldsla en beide soorten garnalen over de glazen. Houd 4 jumbogarnalen achter voor garnering.

5
5

Schep de saus in de glazen, garneer met de achtergehouden garnalen en bestrooi met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.