Gar­na­len­cock­tail met aard­ap­pel en ru­co­la

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 126

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappel en snijd in plakjes van ½ cm, de plakjes in reepjes van ½ cm en de reepjes in blokjes (brunoise). Kook in water met zout in 5 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Maak een dressing van de mayonaise, olie, azijn, suiker, het kerriepoeder, peper en zout. Meng met de aardappel en rucola. Verdeel de helft over de coupes en schep de helft van de garnalen erop. Herhaal dit en garneer met de tuinkers. Lekker met geroosterd witbrood.

combinatietip:

Lekker met geroosterd witbrood.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Garnalencocktail met aardappel en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cock­tail met aard­ap­pel en ru­co­la

1
1
  • 1 grote aardappelen

Schil de aardappel en snijd in plakjes van ½ cm, de plakjes in reepjes van ½ cm en de reepjes in blokjes (brunoise).

2
2

Kook de aardappel in water met zout in 5 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

3
3
  • 1 el mayonaise
  • 3 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl kerriepoeder
  • 40 g rucola

Maak een dressing van de mayonaise, olie, azijn, suiker, het kerriepoeder, peper en zout. Meng met de aardappel en rucola.

4
4
  • 200 g Hollandse garnalen
  • ½ bakje tuinkers

Verdeel de helft over de coupes en schep de helft van de garnalen erop. Herhaal dit en garneer met de tuinkers.

combinatietip:

Lekker met geroosterd witbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.