Broc­co­li met spi­na­zie

Spinazie en broccoli blijken een geweldig duo!

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Spinazie en broccoli blijken een geweldig duo! 4 personen
3 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd de peper in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze 3 min. en laat uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de rode peper, knoflook en broccoli 3 min. Voeg de spinazie in 2 delen toe en laat slinken. Laat uitlekken en schep in een schaal. Breng eventueel op smaak met zout.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Broccoli met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li met spi­na­zie

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd de peper in dunne reepjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 500 g broccoli

Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze 3 min. en laat uitlekken.

3
3
  • 4 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de rode peper, knoflook en broccoli 3 min.

4
4
  • 300 g spinazie

Voeg de spinazie in 2 delen toe en laat slinken. Laat uitlekken en schep in een schaal. Breng eventueel op smaak met zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.