Bit­ter­koek­jes-ama­ret­topud­ding

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 720 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 159

Ingrediënten

Keukenspullen
  • puddingvorm (inhoud 1,5 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schep 1/3 van de bitterkoekjes in een kom en schenk er 100 ml amaretto bij. Zet apart. Verhit de melk met de rest van de bitterkoekjes. Houd op laag vuur 15 min. tegen de kook aan.
  2. Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Knijp uit en doe met de suiker in de warme melk. Roer tot alles is opgelost en haal van het vuur.
  3. Roer de slagroom erdoor en laat 30 min. afkoelen. Meng de in amaretto geweekte bitterkoekjes erdoor en schenk in de pudding-vorm. Laat in 2½ uur opstijven in de koelkast. Stort de pudding op een bord.
  4. Breng 50 ml water en de rest van de amaretto aan de kook. Zet het vuur uit en voeg het espressopoeder, de chocolade en boter toe. Roer tot een gladde saus. Schenk vlak voor serveren over de pudding.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.