Ge­roos­ter­de bal­sa­mi­co­biet­jes

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 55

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 25 x 35 cm, zesteur

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bietjes in partjes en doe ze in de ovenschaal.
  2. Snijd met de zesteur of een scherp mesje krullen van de sinaasappelschil en houd apart. Pers de vrucht uit en meng het sap met de olie en azijn. Klop tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de dressing door de bietjes. Rooster ze 25 min. in de oven. Schep halverwege om. Bestrooi met de sinaasappelschilletjes en serveer.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.