Ster­ren van aard­ap­pel en biet

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • steekvormen ster, bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, halveer en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat 5 min. afkoelen.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 ºC. Snijd de aardappelen en bietjes in plakken van 1 cm dik. Duw er met de steekvorm sterren uit. Verdeel de sterren over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en peper en zout en rooster ca. 10 min. in de oven.
  3. Roer ondertussen de crème fraîche los met het bieslook, dille en peper en zout. Serveer als dip bij de aardappel- en bietsterren.
  4. U kunt de sterren de ochtend van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Rooster ze vlak voor serveren 12 min. in de oven op 190 ºC.

Tip:

Bieslook en dille zijn lekker door witte rijst. Serveer bijvoorbeeld bij vissticks deluxe. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.